Türkiye’de Felsefenin Gerçekliği ve Eleştirisi Etkinliği Gerçekleştirildi

22.04.2026

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Felsefe Bölümü tarafından düzenlenen  “Türk Düşüncesi Üzerine-I” başlıklı etkinlik, 16 Nisan 2026 Perşembe günü saat 13.30’da Ziraat Bankası Merkez Kütüphanesi Bankkart Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. 

İstanbul Felsefe-Bilim Çevresi kapsamında serinin ilk programında Türk Felsefesini ve Türkiye’de felsefe yapmanın imkanları ve güncel durumu üzerinde duruldu. “Biz de felsefe yok” anlayışı varlığı ve /veya yokluğu üzerinden değil gerekçeleri çerçevesinde Ayhan Bıçak’ın “Türkiye’de Felsefenin Gerçekliği ve Eleştirisi” adlı eserinden hareketle müzakere edildi.

Genç kuşağın umut ve merakları soruların odağına yerleşti. Arş. Gör. Zeynep Büşra Demirörs ve yüksek lisans öğrencisi Alperen Turgut’un müzakereci oldukları programda, eser çok yönlü bir şekilde değerlendirildi ve dinleyicilerin soruları ve görüşleriyle zenginleşen verimli bir tartışma gerçekleşti.